fbpx
Почетна блог

ТОП 3 МАРКЕТИ СПОРЕД ПОТРОШУВАЧИТЕ – ИСТРАЖУВАЊЕ 2019-ТА ГОДИНА

Во периодот од 01.10.2019 – 10.11.2019, агенцијата за истражување и консалтинг трета година по ред го спроведе истражувањето “Преферирани маркети во Македонија” во кое имаат учествувано 1,465...

Jantelagen: Зошто Швеѓаните не зборуваат за богатството?

Одлика на успех ширум светот е многу често богатството кое се поседува и луѓето сакаат да покажуваат дека го имаат. Секако, постојат исклучоци. Ако јазикот е еден...

Колку заработуваат приватните болници во Македонија?

Приватното здравство во Македонија од пред неколку години е избор на многу пациенти во државата, но и од странство, па дури нескромно е ако се каже дека...

Неискористениот потенцијал на ,,сребрената економија”

Темелите на иднината ги поставува постарата генерација иако светот останува на младите. Во 2018 година, пишува Мари Шибата за ББЦ, популацијата на возраст од 65 години го...

Криптовалутатa на Facebook Либра и најавата за „технолошка војна“ со Кина

Постојат повеќе варијанти на криптовалута, но онаа за која најмногу се слуша е Биткоинот. Сите се базирани на концептот наречен блокчеин што е всушност дистрибуирана компјутерска датотека...

Избегнување и менаџирање на инстант трендовите

Колку често помеѓу бизнисите и претприемачите се кажува изреката “кога ќе видат некој успешен бизнис сите го копираат”? Колку често еден успешен пример, привлекува голем број на...

Колкав прилив на парични средства има македонската економија од Македонци кои работат во странство?

Македонија е земја во која коси белата чума. Како во минатото така и денеска бројката на наши сограѓани кои што се иселуваат во странство за да заработат...

Како недостатокот на вработени ќе го промени бизнис моеделот? Дел II

Капитализмот се основа на профитниот принцип каде во сите компании постои генерално една дистинкција на луѓето кои се инволвирани, на сопственици и вработени, односно индивидуи кои го...

Приказната за Amazon како една микро фирма прерасна во светски гигант?

Со седиште во Сиетл, Вашингтон, онлајн продавачот Амазон, производителот на електронски книги и веб услуги постана поим за пример во електронската трговија. Како претпријатие, продава книги, музика,...

Колку време е потребно за да поседувате сопствен дом? Споредба помеѓу ЕУ и Македонија

Каде побрзо се доаѓа до сопствен дом – во Македонија или во другите европски земји? Една од главните мисли на младите во Македонија,...
-реклама- -реклама-
-реклама-