fbpx

НОВИ АРТИКЛИ

-реклама- -реклама-

ПОПУЛАРНО

НБРМ Курсна листа

ДржаваКуповенПродажен
EURЕМУ61.1961.80
USDС А Д55.2455.80
GBPВ.Британија67.2267.89
CHFШвајцарија56.3756.94
SEKШведска5.715.77
NOKНорвешка6.146.20
JPYЈапонија0.520.52
DKKДанска8.208.29
CADКанада41.5441.96
AUDАвстралија37.4937.87

ПУБЛИКАЦИИ

ТЕРМИНОЛОГИЈА

-реклама-
-реклама-
-реклама-

НБРМ Курсна листа

ДржаваКуповенПродажен
EURЕМУ61.1961.80
USDС А Д55.2455.80
GBPВ.Британија67.2267.89
CHFШвајцарија56.3756.94
SEKШведска5.715.77
NOKНорвешка6.146.20
JPYЈапонија0.520.52
DKKДанска8.208.29
CADКанада41.5441.96
AUDАвстралија37.4937.87

ОСТАНАТО

Компаниите од Скопскиот регион со најголем придонес во економијата

Анализите покажуваат дека компаниите остваруваат најголеми приходи од работењето. Успешни се малите стартап компании, кои за една година, оствариле приходи од 9,6...

Која е разликата меѓу директните и индиректните даноци кои сите ние ги плаќаме?

Основна карактеристика на пазарните економии е нерамномерната распределба на доходот. Со други зборови кажано, пазарот прави разлика и врши селекција на успешните...

Атрактивен бизнис на 46 друштва за технички преглед

Последниот податок на Државниот завод за статистика е дека во земјава на крајот на 2017 година имало вкупно 474.516 регистрирани патни моторни...

Љупчо Арсовски: Бизнисот бара стручни луѓе, аналитика, точни и навремени информации

Во бизнисот посилниот ги диктира условите, а настапот на странските пазари е наука. Но, нашите бизнисмени бргу учат, што е најкорисно за...

Најатрактивни дејности за започнување на бизнис

Почетниците во бизнисот најчесто одлучуваат да инвестираат во отворање ресторан или друг објект за подготовка и послужување на храна, односно најчесто станува...