fbpx
Почетна ВЕСТИ ОНЛАЈН МЕДИУМИТЕ ПАРИ И АНАЛИТИКА СЕ ЗДРУЖУВААТ ВО ЕДЕН МЕДИУМ

ОНЛАЈН МЕДИУМИТЕ ПАРИ И АНАЛИТИКА СЕ ЗДРУЖУВААТ ВО ЕДЕН МЕДИУМ

Специјализираните интернет портали Pari.com.mk и Analitika.mk потпишаа договор за соединување и заеднички настап на медиумскиот простор. Во следните 30 дена се очекува формирање на нов правен субјект преку кој заеднички ќе продолжат со работа.

Pari.com.mk ќе биде основниот портал, од каде постојано ќе може да се информирате за дневните случувања и движењето на парите, додека Аналитика ќе биде посебна рубрика со веќе препознатливиот стил на своите аналитички текстови преку кои се добива база на податоци, а истите може да бидат и корисен извор на информации при носење на деловни одлуки.

Со засилени ресурси и нови идеи ќе чекориме кон предизвиците. Основно мото во кое го пронајдовме заедничкито интерес за да настапиме како една компанија на медиумскиот пазар е содржано во потребата од прецизност и аналитчност во информирањето изјави Огнен Огненоски, управител на Аналитика.

ПРЕПОРАЧАНИ

Обраќање до бизнис заедницата

©Analitika.mk Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.

Преработувачка индустрија – колку пари се вложуваат во материјални средства?

Според податоците на „Таргет Груп“ јасно е дека најголем процент од големите фирми од преработувачката индустрија се во странска сопственост или се менаџирани од...

Колкави плати исплаќаат фирмите од преработувачката индустрија?

Компании кои имаа најголем број на вработени, котираат високо и според трошоците за вработените, но тоа не значи дека се вбројуваат и во групата...

Кои се водечките бугарски компании во Македонија ?

Најголем годишен раст на добивката прикажале компании од автомобилскиот сектор, финансиите и дејноста со трговија и услуги. Најголем приход пак прикажала компанија...

Колкав е бројот на компании во Скопје чија главна дејност е програмирање?

Во 2019 главниот град се основале 115 компании за програмиање,а згаснале 31 со што бројот на деловно активни компании чија главна...

УЈП поништила решенија „тешки“ 7 милиони евра затоа што паднале на Управен суд

Намерно, од незнаење но и поради грешки, македонските стопанственици сакале да „скријат“ речиси 43 милиони евра данок , покажуваат податоците на Управата...

Скопје рекордер по дивоградби – регистрирани 226, Липково има 68 од кои 63 се објекти за домување

Куќи, деловни објекти, доградби, надградби но и цели згради во земјава се дивоградби - се граделе без одобрение. Институциите калкулираат дека...

Германските фирми во земјава прават бизнис од половина милијарда евра

Во земјава има 322 компании со германски капитал. Нивниот бизнис лани вреди половина милијарда евра, направиле профит од 21,8 милиони евра а...

Кои државни и приватни фирми во Скопје вработуваат најмногу?

Јавните претпријатија и акционерските друштва во државна сопственост се најголеми работодавачи на територија на град Скопје. Ова го покажува анализата на...

Кои се македонските „газели“ – во земјава има 284 брзорастечки компании

Овие брзорастечки компании таканаречени “газели“ коишто ги зголемиле приходите од работењето по најмалку 20% последните три години, лани инкасирале вкупно 1,65...
error: Content is protected !!