fbpx
Почетна АНАЛИЗИ

АНАЛИЗИ

100 НАЈГОЛЕМИ РАБОТОДАВАЧИ ЗА 2019-ТА ГОДИНА

Пари во соработка со платформата за бонитетни информации БизнисМрежа.мк, минатата недела ги промовираше 100-те најголеми компании во Македонија рангирани според нивните остварени вкупни приходи. Денес...

COVID-19: МОЖНОСТ ИЛИ БАРИЕРА ЗА ЕКОНОМИИТЕ ВО РАЗВОЈ (ПЕТТИ ДЕЛ)-КЛАСТЕРИ И КОНЗОРЦИУМИ КАКО НАЧИН НА ПОДОБРУВАЊЕ НА РАБОТЕЊЕТО

Изработено од: Инсајдер ИД | Автор: Сергеј Зафироски (sergej@insider.mk) | Дата: 22.04.2020 Анализата е изработена од консултантите на Инсајдер ИД, секое копирање или преземање...

COVID-19: МОЖНОСТ ИЛИ БАРИЕРА ЗА ЕКОНОМИИТЕ ВО РАЗВОЈ (ЧЕТВРТ ДЕЛ)-ПРОФЕСИОНАЛНИ МЕНАЏЕРСКИ ТИМОВИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СОСТАВЕНИ ОД ПОВЕЌЕ КОМПАНИИ

Изработено од: Инсајдер ИД | Автор: Сергеј Зафироски (sergej@insider.mk) | Дата: 22.04.2020 Анализата е изработена од консултантите на Инсајдер ИД, секое копирање или преземање...

COVID-19: МОЖНОСТ ИЛИ БАРИЕРА ЗА ЕКОНОМИИТЕ ВО РАЗВОЈ (TРЕТ ДЕЛ)-ЕФЕКТ ВРЗ БИЗНИСОТ И ПРОАКТИВНО ПОСТАВУВАЊЕ

Изработено од: Инсајдер ИД | Автор: Сергеј Зафироски (sergej@insider.mk) | Дата: 22.04.2020 Анализата е изработена од консултантите на Инсајдер ИД, секое копирање или преземање...

COVID-19: МОЖНОСТ ИЛИ БАРИЕРА ЗА ЕКОНОМИИТЕ ВО РАЗВОЈ (ВТОР ДЕЛ)-ДЕФИНИРАЊЕ НА ТРЕНДОВИТЕ ОД КРИЗАТА

Изработено од: Инсајдер ИД | Автор: Сергеј Зафироски (sergej@insider.mk) | Дата: 22.04.2020 Анализата е изработена од консултантите на Инсајдер ИД, секое копирање или преземање...

COVID-19: МОЖНОСТ ИЛИ БАРИЕРА ЗА ЕКОНОМИИТЕ ВО РАЗВОЈ (ПРВ ДЕЛ)-ПОЈАСНУВАЊЕ НА КРИЗАТА

Изработено од: Инсајдер ИД | Автор: Сергеј Зафироски (sergej@insider.mk) | Дата: 22.04.2020 Анализата е изработена од консултантите на Инсајдер ИД, секое копирање или преземање...

Македонците лани купиле недвижности вредни 600 милиони евра

Македонските граѓани за дванаесет месеци лани си купиле недвижности со вкупна вредност од речиси 600 милиони евра, покажуваат податоците на Агенцијата за катастар на...

Секој осми стан во земјава под хипотека – банките се „газди“ на речиси 136.000 станови

Банките се „газди“ на секој осми стан во земјава. Податоците на Агенцијата за катастар на недвижности од Регистарот на цени и закупнини покажуваат дека...

Обраќање до бизнис заедницата

©Analitika.mk Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.

Коронавирус: Графички преглед на влијанието кое ќе го има над економијата

Од појавата на пандемијата во Кина,денес бројот на заразени луѓе изнесува повеќе од 200.000. Појавата на оваа пандемија најмногу ги чини бизнисите насекаде низ...

COVID-19: МАКЕДОНСКАТА ЕКОНОМИЈА – ПРЕДИЗВИЦИ И ПРЕДЛОЗИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЕКОНОМСКИТЕ ПОСЛЕДИЦИ

Изработено од: Сергеј Зафироски – Извршен Менаџер на агенцијата за истражување и консалтинг Инсајдер ИД. Моментално глобалната а директно и Македонската економија се соочува со...

Кои компании се најголеми плаќачи на данок на добивка?

Секторот на енергетика, автомобилската индустрија, телекомуникациите, градежништвото во делот на изградба на патна инфраструктура но и изградба на станбени објекти – ова се водечките...

ПРЕПОРАЧАНИ

Обраќање до бизнис заедницата

©Analitika.mk Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.

Преработувачка индустрија – колку пари се вложуваат во материјални средства?

Според податоците на „Таргет Груп“ јасно е дека најголем процент од големите фирми од преработувачката индустрија се во странска сопственост или се менаџирани од...

Колкави плати исплаќаат фирмите од преработувачката индустрија?

Компании кои имаа најголем број на вработени, котираат високо и според трошоците за вработените, но тоа не значи дека се вбројуваат и во групата...

Кои се водечките бугарски компании во Македонија ?

Најголем годишен раст на добивката прикажале компании од автомобилскиот сектор, финансиите и дејноста со трговија и услуги. Најголем приход пак прикажала компанија...

Колкав е бројот на компании во Скопје чија главна дејност е програмирање?

Во 2019 главниот град се основале 115 компании за програмиање,а згаснале 31 со што бројот на деловно активни компании чија главна...

УЈП поништила решенија „тешки“ 7 милиони евра затоа што паднале на Управен суд

Намерно, од незнаење но и поради грешки, македонските стопанственици сакале да „скријат“ речиси 43 милиони евра данок , покажуваат податоците на Управата...

Скопје рекордер по дивоградби – регистрирани 226, Липково има 68 од кои 63 се објекти за домување

Куќи, деловни објекти, доградби, надградби но и цели згради во земјава се дивоградби - се граделе без одобрение. Институциите калкулираат дека...

Германските фирми во земјава прават бизнис од половина милијарда евра

Во земјава има 322 компании со германски капитал. Нивниот бизнис лани вреди половина милијарда евра, направиле профит од 21,8 милиони евра а...

Кои државни и приватни фирми во Скопје вработуваат најмногу?

Јавните претпријатија и акционерските друштва во државна сопственост се најголеми работодавачи на територија на град Скопје. Ова го покажува анализата на...

Кои се македонските „газели“ – во земјава има 284 брзорастечки компании

Овие брзорастечки компании таканаречени “газели“ коишто ги зголемиле приходите од работењето по најмалку 20% последните три години, лани инкасирале вкупно 1,65...
error: Content is protected !!