fbpx

Кои се водечките бугарски компании во Македонија ?

Најголем годишен раст на добивката прикажале компании од автомобилскиот сектор, финансиите и дејноста со трговија и услуги. Најголем приход пак прикажала компанија од секторот трговија – популарна...

Бугарските фирми во Македонија со профит од 351 милион евра !

Раст на приходите и на добивките. Скоро 68% од компаниите концентрирани во Скопскиот плански регион. Фирми со различни профили и од различни сектори, од административни услуги, преку...

“Лична карта“ на фирмите кои имаат најголеми трошоци за вработените!

Компанија од здравствениот сектор има најголем трошок за плата по вработен, а најголеми вкупни трошоци за вработени прикажуваат фирми кои апсорбираат и најголем број на вработени. Но,...

Граѓаните и компаниите зеле „брзи кредити“ тешки речиси 60 милиони евра

Граѓаните и компаниите зеле „брзи кредити“ од финансиските друштва во земјава „тешки 58,5 милиони, покажуваат податоците на Народната банка за финансиската стабилност за 2018 година. Така во...

Лизинг компаниите свртеле приход од 29 милиони евра и ќар од 1,2 милиони евра

Лизинг компаниите свртеле приход од 29 милиони евра и ќар од 1,2 милиони евра Лизинг компаниите во земјава во 2018 година свртеле 29,2 милиони евра и имале...

УЈП поништила решенија „тешки“ 7 милиони евра затоа што паднале на Управен суд

Намерно, од незнаење но и поради грешки, македонските стопанственици сакале да „скријат“ речиси 43 милиони евра данок , покажуваат податоците на Управата за јавни приходи во Годишниот...

Македонските печалбари за 9 месеци лани испратиле 147 милиони евра дома

Македонските печалбари за само девет месеци од минатата година испратиле околу 147 милиони евра дома, на своите најблиски – покажува Извештајот на Народната банка за платниот биланс...

Платите и надоместоците за вработените – со најголем удел во трошоците на фирмите!

Колкави трошоци имаат фирмите за вработените и колкав удел имааат во вкуните приходи на компаниите - „Таргет Груп“ ги анализира ТОП 100 –те компании по трошоци...

Скопје рекордер по дивоградби – регистрирани 226, Липково има 68 од кои 63 се...

Куќи, деловни објекти, доградби, надградби но и цели згради во земјава се дивоградби - се граделе без одобрение. Институциите калкулираат дека има околу 100.000 нелегално изградени...

Кои се фирмите што даваат “брзи кредити“ и колку заработуваат?

Формирани во изминатиот петгодишен период, како составен дел од финансискиот систем со таргет на микрофинасирање, финансиските друштва познати по концептот на “брзо доделување на микро кредити“...
-реклама- -реклама-
-реклама-