fbpx

Најатрактивни дејности за започнување на бизнис

Почетниците во бизнисот најчесто одлучуваат да инвестираат во отворање ресторан или друг објект за подготовка и послужување на храна, односно најчесто станува збор за мали киосци за...

Адвокатските канцеларии, синоним за успешен бизнис

Секоја десетта фирма којашто згаснала била од дејноста ресторани и други објекти за подготовка и послужување на храна. Практично, десетина или 9,74 % од сите затворени бизниси...

Компаниите од пазарот за широка потрошувачка со 7% раст во 2018 година

Во публикацијата изработена од агенцијата Инсајдер ИД и Таргет груп се анализирани вкупно 69 компании од секторот на широката потрошувачка, односно обработени се малопродажни ланци, дистрибутери, производители...

Онлајн огласувачкиот пазар ќе ја вжештува битката помеѓу порталите

Конкуренцијата на сите онлајн медиуми станува голема, а оние кои ќе успеат да привлечат поголем број читатели ќе можат да добијат и многу поголем дел од рекламната...

Компаниите за кондиторски производи, најголеми работодавачи

Сегментот на кондиторски производи во однос на сите останати се одликува со најинтензивна конкуренција, како домашна така и странска. Всушност пазарот може да се опише како ,,преплавен''...

Кои се најуспешните грчки компании во земјава?

Многумина ги интересира податокот колку заработуваат грчките компании во земјава. Според расположливите податоци за избрани 20 компании што се предмет на анализата, 15 од нив работеле профитабилно...

Каде повеќе се пазарува, во класични маркети или во хард дисконти?

Конкуренцијата кај националните ланци е екстремно висока, приближно сите компании имаат агресивна стратегија која се базира на постојано проширување на продажните локации, ценовни војни и превземање на...

Која општина е најатрактивна за основање бизнис, а каде има најмногу затворени фирми?

Според податоците добиени од компанијата Таргет Груп ДОО од Скопје, дознаваме дека во периодот од 1.1. 2014 до 31.3. 2019 година во земјава егзистирале вкупно 41951 субјект....

Што е поисплатливо: намалување на ДДВто на половни возила или субвенции за нови?

По 2010 година со олеснувањето на увозот на половни возила од странство, бројот на увезени употребувани патнички автомобили порасна од 2944 на 51399 возила во 2010 според...

Човек – фирми без вработени, a свртеле 200 милиони евра

Во земјава има вкупно 8.221 компанија без вработени, туку само со управител. Од нив, 442 лани направиле обрт поголем од еден милион денари. Анализата на Таргет...
-реклама- -реклама-
-реклама-