fbpx

КАВАДАРЦИ: ТОП 20 водечки бизниси!

Вкупни приходи од 426,6 милиони евра, остварен профит во износ од 25 милиони евра, вкупен број на 8 346 вработени – ова е “личната карта“ на...

Препознатливи македонски брендови го движат Прилеп – но, кои индустрии се најприфитабилни?

Во Прилеп, градот под Марковите кули, познат по производство на тутун, водечките бизниси доаѓаат за производство на електронска опрема за возила. Тука е и текстилната индустрија како...

Кочани – странски компании водечки според профит и број на вработени!

Кочани – во аграрот познат по најквалитетниот кочански ориз, сега е град во која се лоцирани три странски компании кои котираат во првите десет - рангирани...

Пробиштип: од руда до текстил – кои се водечките компании?

Пробиштип - познат како некогашна “рударска колонија“ која од градот направи да биде еден од најразвиените и најбогати во поствоена Македонија како резултат на рударскиот бизнис...

Фирма од Желино најголем работодавач во Тетово

Во градот под Шара – сместен во Полошката Котлина, а познат по јаболкото, ски центрите и зимскиот туризам се присутни и странски инвестиции, но успешни се и...

Човек – фирми без вработени, a свртеле 200 милиони евра

Во земјава има вкупно 8.221 компанија без вработени, туку само со управител. Од нив, 442 лани направиле обрт поголем од еден милион денари. Анализата на Таргет...

На кои струмички фирми бизнисот им оди најдобро?

Иако Струмица важи за град каде главна дејност е земјоделството, сепак компаниите кои имаат најголеми добивки и приходи, и кои вработуваат најголем број на луѓе се...

Гевгелија – Казина, обложувалници и текстилните компании со најголемa добивка

Казината, обложувалниците и текстилните компании се најголеми работодавачи во Гевгелија, но најголемите добивки ги прават компании од други дејности. Ова го покажува анализата на податоците што...

Германците од „Техникал текстајл “ во трка со штипските бизнисмени Николов и Димитров

Неодамна поставената скулптура на игла во Штип има за цел да потсети дека во градот чија главна стопанска дејност е текстилната индустрија, потребни се подобри услови и...

Половина од големите текстилни компании во земјава – во странска сопственост!

Текстилната индустрија во земјава се покажа како добро “бизнис тло“ за странските играчи. Податоците што ги анализара „Таргет груп“ покажуваат дека Грција, Германија, Италија и Турција...
-реклама- -реклама-
-реклама-