fbpx
Почетна АНАЛИЗИ

АНАЛИЗИ

“Лична карта“ на фирмите кои имаат најголеми трошоци за вработените!

Компанија од здравствениот сектор има најголем трошок за плата по вработен, а најголеми вкупни трошоци за вработени прикажуваат фирми кои апсорбираат и...

Граѓаните и компаниите зеле „брзи кредити“ тешки речиси 60 милиони евра

Граѓаните и компаниите зеле „брзи кредити“ од финансиските друштва во земјава „тешки 58,5 милиони, покажуваат податоците на Народната банка за финансиската стабилност...

Лизинг компаниите свртеле приход од 29 милиони евра и ќар од 1,2 милиони евра

Лизинг компаниите свртеле приход од 29 милиони евра и ќар од 1,2 милиони евра Лизинг компаниите во земјава во 2018 година свртеле...

УЈП поништила решенија „тешки“ 7 милиони евра затоа што паднале на Управен суд

Намерно, од незнаење но и поради грешки, македонските стопанственици сакале да „скријат“ речиси 43 милиони евра данок , покажуваат податоците на Управата...

Македонските печалбари за 9 месеци лани испратиле 147 милиони евра дома

Македонските печалбари за само девет месеци од минатата година испратиле околу 147 милиони евра дома, на своите најблиски – покажува Извештајот на...

Платите и надоместоците за вработените – со најголем удел во трошоците на фирмите!

Колкави трошоци имаат фирмите за вработените и колкав удел имааат во вкуните приходи на компаниите - „Таргет Груп“ ги анализира ТОП...

Скопје рекордер по дивоградби – регистрирани 226, Липково има 68 од кои 63 се објекти за домување

Куќи, деловни објекти, доградби, надградби но и цели згради во земјава се дивоградби - се граделе без одобрение. Институциите калкулираат дека...

Кои се фирмите што даваат “брзи кредити“ и колку заработуваат?

Формирани во изминатиот петгодишен период, како составен дел од финансискиот систем со таргет на микрофинасирање, финансиските друштва познати по концептот на...

Компании од врвот – со највисока ААА бонитетна оценка !

169 Македонски компании ги задоволуваат строгите критериуми за да го уживаат врвниот бонитет ААА. “Таргет Груп“ ги објавува показателите за овие...

Мажите заработуваат повеќе, секторот Информација и комуникација најплатен

За еден час работа работниците во Македонија 2018 година биле плаќани 3,2 евра. Притоа, мажите биле повеќе платени од жените. ...

Како Македонија се справува со отпадот?

Третирањето и депонирањето на отпадот е многу важно за добросостојбата на општеството. Според законската регулатива има три приоритети при справување со отпадот:...

ФРАНЦУСКИ БИЗНИС ВО МАКЕДОНИЈА: Водечки компании и нивните профити!

Пораст на приходите со уште поголем раст на добивките на годишно ниво. Раст и на бројот на вработени. Македонија се покажа како...

ПРЕПОРАЧАНИ

Обраќање до бизнис заедницата

©Analitika.mk Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.

Преработувачка индустрија – колку пари се вложуваат во материјални средства?

Според податоците на „Таргет Груп“ јасно е дека најголем процент од големите фирми од преработувачката индустрија се во странска сопственост или се менаџирани од...

Колкави плати исплаќаат фирмите од преработувачката индустрија?

Компании кои имаа најголем број на вработени, котираат високо и според трошоците за вработените, но тоа не значи дека се вбројуваат и во групата...

Кои се водечките бугарски компании во Македонија ?

Најголем годишен раст на добивката прикажале компании од автомобилскиот сектор, финансиите и дејноста со трговија и услуги. Најголем приход пак прикажала компанија...

Колкав е бројот на компании во Скопје чија главна дејност е програмирање?

Во 2019 главниот град се основале 115 компании за програмиање,а згаснале 31 со што бројот на деловно активни компании чија главна...

УЈП поништила решенија „тешки“ 7 милиони евра затоа што паднале на Управен суд

Намерно, од незнаење но и поради грешки, македонските стопанственици сакале да „скријат“ речиси 43 милиони евра данок , покажуваат податоците на Управата...

Скопје рекордер по дивоградби – регистрирани 226, Липково има 68 од кои 63 се објекти за домување

Куќи, деловни објекти, доградби, надградби но и цели згради во земјава се дивоградби - се граделе без одобрение. Институциите калкулираат дека...

Германските фирми во земјава прават бизнис од половина милијарда евра

Во земјава има 322 компании со германски капитал. Нивниот бизнис лани вреди половина милијарда евра, направиле профит од 21,8 милиони евра а...

Кои државни и приватни фирми во Скопје вработуваат најмногу?

Јавните претпријатија и акционерските друштва во државна сопственост се најголеми работодавачи на територија на град Скопје. Ова го покажува анализата на...

Кои се македонските „газели“ – во земјава има 284 брзорастечки компании

Овие брзорастечки компании таканаречени “газели“ коишто ги зголемиле приходите од работењето по најмалку 20% последните три години, лани инкасирале вкупно 1,65...
error: Content is protected !!