fbpx
Почетна ИНТЕРВЈУА

ИНТЕРВЈУА

Во серијалот “Гласот на бизнисот”: зборуваме со Перо Георгиевски Раководител на финансиски сектор во Јумис

Во седмата епизода од "Гласот на Бизнисот" зборуваме со  Перо Георгиевски Раководител на финансиски сектор во Јумис ДОО ,за да откриеме како фирмите функционираат...

Во серијалот “Гласот на бизнисот”: зборуваме со Војдан Карапетковски CEO на Kara5

Во шестата епизода од "Гласот на Бизнисот" зборуваме со Војдан Карапетковски CEO на Kara5 ,за да откриеме како фирмите функционираат и се справуваат со...

Во серијалот “Гласот на бизнисот”: зборуваме со Сергеј Зафировски сопственик и CEO на Инсајдер ИД

Во петата епизода од "Гласот на Бизнисот" зборуваме со Сергеј Зафировски сопственик и CEO на Инсајдер ИД ,за да откриеме како фирмите функционираат и...

Во серијалот “Гласот на бизнисот”: зборуваме со Виктор Стојкоски генерален секретар на Aсоцијацијата зa e-трговија

Во четвртата епизода од "Гласот на Бизнисот" зборуваме со Виктор Стојкоски генерален секретар на Асоцијацијата за е-трговија ,за да откриеме како фирмите функционираат и...

Во серијалот “Гласот на бизнисот”: зборуваме со Стевица Чарапиќ директор на MSC Mediterranean Shipping Company

Во третата епизода од "Гласот на Бизнисот" зборуваме со Стевица Чарапиќ директор на MSC Mediterranean Shipping Company S.A., Geneva,за да откриеме како фирмите функционираат...

Во серијалот “Гласот на бизнисот”: зборуваме со Марија Антоловиќ Спасеновскa

Во втората епизода од "Гласот на Бизнисот" зборуваме со Марија Антоловиќ Спасеновскa управител на ФАМ МОДЕ Дооел Штип,за да откриеме како фирмите функционираат и...

Во серијалот “Гласот на бизнисот”: зборуваме со Стојче Тасков

Во првата епизода од Гласот на Бизнисот зборуваме со Стојче Тасков , сериски Start-UP инвеститор, иновациски експерт, сопственик на INBOX,за да откриеме како фирмите...

ИНТРЕВЈУ Штерјова: Платите во преработувачката индустрија растат – растат и трошоците!

Приходите на домашните компании од продажба во 2018 година се зголемени за 5,4%, а растот кај странските компании е двоцифрен. Прехранбената индустрија структурно учествува...

ИНТЕРВЈУ БОШКОВ: Трошоците за плата – „главоболка“ за бизнисот!

Поради „сомнеж“ за тоа каде завршуваат уплатите за социјални придонеси и како се менаџираат тие средства, сеуште не е искоренето исплаќањето на...

Заврши времето кога клиентите чекаа ред пред банките, сега банките “трчаат“ по клиенти!

Банкарскиот сектор е стабилен а удел во ова има и конзервативната политика која на некој начин сеуште е присутна а која...

ИНТРЕВЈУ МУРАТОВСКА: Застарен возен парк, дефицит на возачи – состојбата во транспортот не е “розова“ !

Оствaрените добивки во одредени дејности во транспортниот сектор не секогаш значат и профитаблност. Во моментов со посериозни проблеми со соочуваат транспортните...

Интервју со Ели Илијоска: Што е систем за менаџирање на односи со клиенти CRM и зошто е неопходен за успехот на македонските компании.

Ели Илијоска е дел од тимот на codeSTREETS. Со нејзиното долгогодишно искуство како електро инженер ќе ве воведе во клучната сфера...

ПРЕПОРАЧАНИ

Обраќање до бизнис заедницата

©Analitika.mk Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.

Преработувачка индустрија – колку пари се вложуваат во материјални средства?

Според податоците на „Таргет Груп“ јасно е дека најголем процент од големите фирми од преработувачката индустрија се во странска сопственост или се менаџирани од...

Колкави плати исплаќаат фирмите од преработувачката индустрија?

Компании кои имаа најголем број на вработени, котираат високо и според трошоците за вработените, но тоа не значи дека се вбројуваат и во групата...

Кои се водечките бугарски компании во Македонија ?

Најголем годишен раст на добивката прикажале компании од автомобилскиот сектор, финансиите и дејноста со трговија и услуги. Најголем приход пак прикажала компанија...

Колкав е бројот на компании во Скопје чија главна дејност е програмирање?

Во 2019 главниот град се основале 115 компании за програмиање,а згаснале 31 со што бројот на деловно активни компании чија главна...

УЈП поништила решенија „тешки“ 7 милиони евра затоа што паднале на Управен суд

Намерно, од незнаење но и поради грешки, македонските стопанственици сакале да „скријат“ речиси 43 милиони евра данок , покажуваат податоците на Управата...

Скопје рекордер по дивоградби – регистрирани 226, Липково има 68 од кои 63 се објекти за домување

Куќи, деловни објекти, доградби, надградби но и цели згради во земјава се дивоградби - се граделе без одобрение. Институциите калкулираат дека...

Германските фирми во земјава прават бизнис од половина милијарда евра

Во земјава има 322 компании со германски капитал. Нивниот бизнис лани вреди половина милијарда евра, направиле профит од 21,8 милиони евра а...

Кои државни и приватни фирми во Скопје вработуваат најмногу?

Јавните претпријатија и акционерските друштва во државна сопственост се најголеми работодавачи на територија на град Скопје. Ова го покажува анализата на...

Кои се македонските „газели“ – во земјава има 284 брзорастечки компании

Овие брзорастечки компании таканаречени “газели“ коишто ги зголемиле приходите од работењето по најмалку 20% последните три години, лани инкасирале вкупно 1,65...
error: Content is protected !!