fbpx

Колку нови фирми се отворија во Скопје за три недели

За само 22 дена од почетокот на годинава во Скопје се основани 124 нови компании. Со овие новосоновани компании, вкупната бројка на деловно активни субјекти во метрополата...

Ова се најздравите нации во светот

Можеби е до гаспачото или, пак, до паељата, но Шпанија ја надмина Италија и стана најздрава земја во светот. Ова е според индексот...

Загадувањето на воздухот е глобален проблем, но треба да се делува локално

Загадувањето на воздухот е една од најактуелните теми која ги окупира граѓаните изминатиов период. За квалитетот на истиот Државниот завод за статистика секоја година објавува извештај и...

Како ИТ индустријата да ги задржи вработените?

До пред неколку години најголем беше интересот за правниот или економскиот факултет при универзитетите, или други факултети за општествени науки, но во последните неколку, квотата за запишани...

Поголеми даноци за возилата што загадуваат повеќе

Од 1 јануари 2020 година треба да стапи на сила новиот закон за моторни возила кој моментално е во собраниска процедура. Според него оние кои загадуваат повеќе...
-реклама- -реклама-
-реклама-