fbpx
Тагови бизнис

Таг: бизнис

Обраќање до бизнис заедницата

©Analitika.mk Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.

ИНТЕРВЈУ БОШКОВ: Трошоците за плата – „главоболка“ за бизнисот!

Поради „сомнеж“ за тоа каде завршуваат уплатите за социјални придонеси и како се менаџираат тие средства, сеуште не е искоренето исплаќањето на...

Каде бизнисот ги чува парите – кои се водечките групации?

Преку 1,1 милион трансакции, државата извршила уплати и исплати на физички лица, фирми и на државни институции. Податоци со опфат на период...

Германските фирми во земјава прават бизнис од половина милијарда евра

Во земјава има 322 компании со германски капитал. Нивниот бизнис лани вреди половина милијарда евра, направиле профит од 21,8 милиони евра а...

ТРАНСПОРТЕН БИЗНИС: профит од 71,2 милиони евра – но успешноста се топи!

Транспортните компании – односно фирмите кои се од дејноста „Транспорт и логитика“, во 2018 година прикажале добивка од 71,2 милиони...

На кои струмички фирми бизнисот им оди најдобро?

Иако Струмица важи за град каде главна дејност е земјоделството, сепак компаниите кои имаат најголеми добивки и приходи, и кои вработуваат...

Колку заработуваат приватните болници во Македонија?

Приватното здравство во Македонија од пред неколку години е избор на многу пациенти во државата, но и од странство, па дури нескромно...

Како недостатокот на вработени ќе го промени бизнис моеделот? Дел II

Капитализмот се основа на профитниот принцип каде во сите компании постои генерално една дистинкција на луѓето кои се инволвирани, на сопственици и...

,,Спорт лајф трејд“ завртел 89 милини евра во бизнисот со обложување и коцкање“

Бизнисот на петте најголеми во обложувањето и коцкањето тежок 249 милиони евра 24.10.2019Свето Николовски Петте најголеми...

Франшизата како атрактивен начин за започнување на сопствен бизнис

Франшизата претставува начин на кој може да се започне сопствен бизнис кој станува особено популарен во последно време заради поголемата сигурност во...

ПРЕПОРАЧАНИ

Обраќање до бизнис заедницата

©Analitika.mk Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.

Преработувачка индустрија – колку пари се вложуваат во материјални средства?

Според податоците на „Таргет Груп“ јасно е дека најголем процент од големите фирми од преработувачката индустрија се во странска сопственост или се менаџирани од...

Колкави плати исплаќаат фирмите од преработувачката индустрија?

Компании кои имаа најголем број на вработени, котираат високо и според трошоците за вработените, но тоа не значи дека се вбројуваат и во групата...

Кои се водечките бугарски компании во Македонија ?

Најголем годишен раст на добивката прикажале компании од автомобилскиот сектор, финансиите и дејноста со трговија и услуги. Најголем приход пак прикажала компанија...

Колкав е бројот на компании во Скопје чија главна дејност е програмирање?

Во 2019 главниот град се основале 115 компании за програмиање,а згаснале 31 со што бројот на деловно активни компании чија главна...

УЈП поништила решенија „тешки“ 7 милиони евра затоа што паднале на Управен суд

Намерно, од незнаење но и поради грешки, македонските стопанственици сакале да „скријат“ речиси 43 милиони евра данок , покажуваат податоците на Управата...

Скопје рекордер по дивоградби – регистрирани 226, Липково има 68 од кои 63 се објекти за домување

Куќи, деловни објекти, доградби, надградби но и цели згради во земјава се дивоградби - се граделе без одобрение. Институциите калкулираат дека...

Германските фирми во земјава прават бизнис од половина милијарда евра

Во земјава има 322 компании со германски капитал. Нивниот бизнис лани вреди половина милијарда евра, направиле профит од 21,8 милиони евра а...

Кои државни и приватни фирми во Скопје вработуваат најмногу?

Јавните претпријатија и акционерските друштва во државна сопственост се најголеми работодавачи на територија на град Скопје. Ова го покажува анализата на...

Кои се македонските „газели“ – во земјава има 284 брзорастечки компании

Овие брзорастечки компании таканаречени “газели“ коишто ги зголемиле приходите од работењето по најмалку 20% последните три години, лани инкасирале вкупно 1,65...
error: Content is protected !!