fbpx
Тагови профит

Таг: профит

Македонските банки ја завршија минатата година со профит од 114 милиони евра

Македонските банки минатата година направиле профит од 114 милиони евра, покажуваат последните податоци на Народната банка. Тоа е за 21,5 милиони евра помалку од...

ФРАНЦУСКИ БИЗНИС ВО МАКЕДОНИЈА: Водечки компании и нивните профити!

Пораст на приходите со уште поголем раст на добивките на годишно ниво. Раст и на бројот на вработени. Македонија се покажа како...

ТРАНСПОРТЕН БИЗНИС: профит од 71,2 милиони евра – но успешноста се топи!

Транспортните компании – односно фирмите кои се од дејноста „Транспорт и логитика“, во 2018 година прикажале добивка од 71,2 милиони...

ТРАНСПОРТЕН БИЗНИС: Скоро 44% од компаниите – концентрирани во Скопскиот регион!

Вкупно 1. 464 компании со скоро 22.500 вработени – ова се основните контури на секторот “транспорт и логистика“ во земјава. Според...

Кочани – странски компании водечки според профит и број на вработени!

Кочани – во аграрот познат по најквалитетниот кочански ориз, сега е град во која се лоцирани три странски компании кои котираат...

Фирма од Желино најголем работодавач во Тетово

Во градот под Шара – сместен во Полошката Котлина, а познат по јаболкото, ски центрите и зимскиот туризам се присутни и странски...

Кој профитираше најмногу во ИТ секторот минатата година?

Петте најпрофитабилни ИТ компании ИТ индустријата во Македонија константно е во раст сите изминати години. Младите се повеќе...

Производство на органска храна- тренд кој носи профит

Во период кој за земјоделците е наменет за сеидба, на одредена бројка луѓе кои веќе се занимаваат со земјоделство или планираат да...

Дали аудиокнигите имаат светла иднина?

Иако во нашата земја аудио книгите сѐ уште не се многу популарни, во светот овој бизнис бележи значителен раст  како тренд во...

“Мачете ги бројките и тие ќе Ви признаат се.” – Gregg Easterbrook – Што се финансиски показатели?

Финансиските извештаи ги прикажуваат остварените резултати на компанијата за еден пресметковен период. Преку билансот на состојба се прикажуваат средствата и изворите на средствата на...

ПРЕПОРАЧАНИ

Обраќање до бизнис заедницата

©Analitika.mk Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.

Преработувачка индустрија – колку пари се вложуваат во материјални средства?

Според податоците на „Таргет Груп“ јасно е дека најголем процент од големите фирми од преработувачката индустрија се во странска сопственост или се менаџирани од...

Колкави плати исплаќаат фирмите од преработувачката индустрија?

Компании кои имаа најголем број на вработени, котираат високо и според трошоците за вработените, но тоа не значи дека се вбројуваат и во групата...

Кои се водечките бугарски компании во Македонија ?

Најголем годишен раст на добивката прикажале компании од автомобилскиот сектор, финансиите и дејноста со трговија и услуги. Најголем приход пак прикажала компанија...

Колкав е бројот на компании во Скопје чија главна дејност е програмирање?

Во 2019 главниот град се основале 115 компании за програмиање,а згаснале 31 со што бројот на деловно активни компании чија главна...

УЈП поништила решенија „тешки“ 7 милиони евра затоа што паднале на Управен суд

Намерно, од незнаење но и поради грешки, македонските стопанственици сакале да „скријат“ речиси 43 милиони евра данок , покажуваат податоците на Управата...

Скопје рекордер по дивоградби – регистрирани 226, Липково има 68 од кои 63 се објекти за домување

Куќи, деловни објекти, доградби, надградби но и цели згради во земјава се дивоградби - се граделе без одобрение. Институциите калкулираат дека...

Германските фирми во земјава прават бизнис од половина милијарда евра

Во земјава има 322 компании со германски капитал. Нивниот бизнис лани вреди половина милијарда евра, направиле профит од 21,8 милиони евра а...

Кои државни и приватни фирми во Скопје вработуваат најмногу?

Јавните претпријатија и акционерските друштва во државна сопственост се најголеми работодавачи на територија на град Скопје. Ова го покажува анализата на...

Кои се македонските „газели“ – во земјава има 284 брзорастечки компании

Овие брзорастечки компании таканаречени “газели“ коишто ги зголемиле приходите од работењето по најмалку 20% последните три години, лани инкасирале вкупно 1,65...
error: Content is protected !!